27 December 2012

Tak sihat tubuh badan :(

Ada tak blogger-blogger dekat sini yang tengah demam? Hiphip hooray, sama laa dengan aku. Aku tengah demam ni. Lepas Subuh tadi, text-text sekejap dengan yang tersayang, lepas tu ingat nak tido balik tapi mata ni tak boleh nak lelap. Badan rasa sengal-segal yang amat. Aku dah gak dah yang aku nak demam sebab aku dah boleh detect tanda-tanda nak demam tu dari semalam lagi. Ingat telan sebii Panadol semalam dah boleh oke pagi ni, tapi makin menaik pulak suhu badan *naik 1C jea


Pagi tadi aku jadi Dr Shakira kejapp hahaha. Benda dekat dalam gambar ni nama dye Forehead Thermometer. Asalnya akak aku beli untuk baby dye, tapi aku curi-curi guna pagi tadi - teringin nak jadi Dr time kecik-kecik dulu :/ Letak laa dekat dahi, yeahh, suhu aku naik 1C jadi 38C dan suhu normal manusia 37C. Kau nampak tuu, even dah naik 1C, tapi kepala otak manusia tak boleh tahan. Jadi aku nak buat pesanan ikhlas dekat sini, hargailah bumi kita, elakkan pencemaran alam dan pemanasan global. Peace, no war !

Dekat sini nak kongsi la tanda-tanda yang korang berkemungkinan akan dapat demam atau tidak sihat tubuh badan. Cer check dengan diri korang, adik-beradik ke, mak ayah ke, anak-anak ke, anak sedara ke, mana twu korang takpun dyorang pun nak join da club macam aku hikhik ^^

Tanda-tanda nak demam :
1. Sakit tekak secara tiba-tiba
2. Kepala mula pening-pening
3. Badan mula rasa sengal-sengal
4. Rasa seram sejuk dekat badan
5. Bersin-bersin secara tak tentu pasal

Hah, ada tanda-tanda tu semua? Sahh, korang takpun dyorang dah officially nak masuk dalm list macam aku. Take immediate precautions guys !

*My private doctor, Dr Fauzan

7 comments:

  1. shakira tukar design blog? comel xD

    ReplyDelete
  2. cepat-cepat baik x shakira..:)

    ReplyDelete
  3. @nur hanim

    hee,thanks.ni simple habis la nii buat :)

    @cikzaniff

    amin,tuu la.harap-harap cepat baik :)

    ReplyDelete
  4. @didiey

    thanks kak didiey. dah makan ubat dah, harap cepat sembuh la badan ni :)

    ReplyDelete
  5. Dah sembuhh ye. ! bgos :), ble balik uitm? ke da balik? hhehe

    ReplyDelete
  6. @einya ahmad

    alhamdulillah,dah sihat dah ni.balik 1 jan ni haa :)

    ReplyDelete