Hari tu masa kulit tengah buat masalah, tiba-tiba perut teringin sangat nak kudap-kudap something yang manis macam chocolate moist cake, indulgence cake secret recipe ke. Nak keluar malas so tiba-tiba terfikir apa kata buat kek batik lah. Bahan nak buat pun semua ada dekat dapur lepas tu nak buat pun tak sampai setengah jam. So terus cepat-cepat pergi dapur nak buat kek batik..
Cook-it-yourway (CIY) dekat blog aku ni adalah resepi simple untuk orang amatur dan bujang. Jadi cara masakan yang aku post dekat blog ni sangatlah senang dan save budget. Dah nama pun cook-it-yourway, so ni cara aku buat kek batik :)
Bahan-bahan :
1) Milo (ikut kuaniti biskut marie)
2) Biskut marie (ikut suka hati)
3) Buttercup (agak2)
4) Susu pekat (ikut suka hati)
5) Air kosong
Step 1 :
Patahkan biskut marie ikut suka hati macam mana nak patahkan
Step 2 :
Panaskan+cairkan buttercup dan campur air kosong
(kalau nak kuah milo banyak, letaklah air banyak)
Step 3 :
Campur milo dan susu pekat ikut tahap kemanisan diri readers :p
Step 4 :
Dah sejuk sikit kuah milo tu, tuang atas biskut marie and rata-ratakan
Step 5 :
Simpan dalam peti sejuk lebih kurang 45 minit
Step 6 :
MAKAN!!!
dh lama xbuat kek batik..
ReplyDeleters nk buat balik.. sdapnye ujan2 ni mkn kek batik.. ihiks
Haaa try la buat. Confirm cepat habis makan punya :)
Deleteda lama tak makan.. terliuq dahhh..!!!
ReplyDeleteSabaq,sabaq! Kalau terliuq jom la try resepi ni,hehe.
Deletepas banget nih makci dengan cuaca di Indonesia yg lagi ujan. Mampir makci ke blog saya. Salam lafince.com
ReplyDelete