23 April 2013

Hanya tiga kemungkinan

Sejak aku jadi babysitter anak sedara aku sorang ni, asal pergi mana-mana, mesti orang tanya..

'Anak ka ?'

'Ini anak you ?'

Dan aku dengan pantas akan cakap, 'Ehh tak la, ni anak sedara, my niece :)' dengan senyuman yang paling manis auww. Tau la dia comel macam aku :3


Hari tu ada makcik ni tanya 'Ni mak yang tu ke ?' sambil tunjuk dekat Dhiya Qairina. Aku pun cakap, 'Tak, tak, belajar pun belum habis lagi. Tu anak sedara'.

Makcik tu gelak-gelak dan balas, 'Takpa anak-anak zaman la kahwin muda, lagi bagus'.
Dan aku menyegih-nyegih teringatkan si dia nun di CFS IIUM :)

Hanya ada tiga kemungkinan di sini :

1. Adakah wajah aku nampak tua sangat ?
2. Adakah terserlah sifat keibuan dalam diri aku ni ?
3. Adakah I look matured ?

Kalau aku, aku pilih no 2 dengan 3.

7 comments:

  1. nombor 2 kot.. haha.. selalunya macam tu lah.. kalau perempuan bawak baby mesti orang tanya, "anak ke?"

    ReplyDelete
  2. haha. muka akak comel sangat macam babyy tuu. hihi ^^

    ReplyDelete
  3. Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

    Terima kasih.
    ~Hijab valley~
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. eh eh boyfriend awk study dekat cfs iium ke ? course ape ? :O
    kite final year dekat sini. next sem dekat kuantan dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belajar sana jugak ke? haha dye course AED :)

      Delete
    2. aah.ohhh kita sciences programme. hihi

      Delete
  5. ermmm...cik siti rasa number 2 kot...hehe

    ReplyDelete