11 June 2013

Subjek law yang woww!!

Assalamualaikum readers, anyeong :)

Tahniah budak-budak law.

Sekarang aku dah mula faham kenapa aku patut respect dekat budak-budak yang ambik law, dekat lawyers luar sana. They are so amazing! Hari ni first time aku masuk kelas law, takde buku apa terus madam Jahan nak mulakan lecture. Tak tau hape-hape pasal law, terus dye tanye..

What is law?
Why we should have law?
What type of law we have?
Blablabla...

Punya la banyak madam tanya awal-awal tu lepas tu straight ajar chapter 1, Malaysia legal system. Nak salin nota pun kelam-kabut sebab her English was too daebak!! Ingatkan subjek law boring tapi sebab lecturer dye best maka sesi pembelajaran selama 1 jam setengah pun jadi best. Aku yang tak pernah masuk library since semester 2 pun dah mula jejak kaki balik dekat sana semata-mata nak cari buku law.


Betoi la orang cakap, kita kena belajaq ilmu Allah ni tak kira la kat mana, macam mana cara pun sampai ke tua sebab kalau kita tak belajar sampai bila kita takkan tahu. Even baru sikit aku belajar ilmu ni, aku mula sedar betapa hebatnya orang yang belajar law ni semua. Aku baru belajar law yang simple pun dah macam acano aku nak hafal nama akta ni bagai, ni kan yang dah jadi lawyer, students yang ambik law. Aku respect korang weyhh, seriuss!!

To learn law you have to know history..

What? :O

9 comments:

  1. Law memang bagus untuk budak yang minat sejarah. :)

    ReplyDelete
  2. ada bljr dlu tp ingt bg ckup syrt..haha..

    mmg respectla.

    ReplyDelete
  3. belajar law pulak sekarang ye=)

    ReplyDelete
  4. sejarah dekat sekolah dulu subjek fevret kite. tapi tak minat nak amik law.

    ReplyDelete
  5. sayanggg saya tunggu your next entry okeh

    ReplyDelete