26 August 2013

3 acara berturut-turut

Assalamualaikum readers :)

Penat dan seronok!!

Seriously weekend ni sangat full, full dan full. Dari minggu lepas lagi asal weekend jea mestif ull. Kalau minngu lepas hujung minggu aku muka serius sebab terpaks harung sekali dua test, hujung minggu ni pulak muka banyak menyengih, gelak, senyum, gumbiraa haha. Walaupun hujung minggu ni tak dapat rehat lebih tapi seronok sebab ada aktiviti yang sangat seronok (kebuntuan ayat).

Event 1
Sabtu pagi tu aku ada Lathihan Dalam Kumpulan (LDK). Sepanjang pengalaman aku, semakin meningkat semester (part) kita dekat UiTM ni, semakin seronok LDK dia. Sepatitnya LDK aku sama macam part 3 fakulti lain buat minggu lepasnya tapi sebab aku ada dua test yang sekali harung tu, kitorang punya LDK transfer datang minggu ni.

Boleh tahan laa LDK kali ni, mungkin sebab yang satu group tu sesama classmate dan fakulti jugak. Untuk part 3 kali ni, kitorang belajar acano nak organize mesyuarat, organization blablabla. Aku dapat job baru jadi setiausaha, selalu dulu-dulu jadi bendahari jea. Pengalaman baru :)



Event 2
Pagi Ahad ni tadi pulak, ada family day fakulti perakaunan. Serius penat kot dan aku rasa macam tak puas hati sikit la family day semester ni sebab habis lambat. Nak dekat 1.40pm lebih macam tu baru habis babe. Bayangkan muka terbakor duduk dekat padang tu, sabor jea la. Tapi oleh sebab family day ni part semester aku yang handle, aku support je la. Go,go, go!!


Event 3
Malam tu pulak lepas ponat melepaskan tenaga main, kita pergi pulak Dinner Kolej Indera Mulia. Jangan salah faham pulak istilah kolej kat sini. Kolej yang aku maksudkan ni kira macam hostel aku dekat UiTM SI ni. Bukannya aku belajor dekat kolej. Deme pahe? Untuk dinner raya ni, aku pakai baju kurung kelas jea pergi sana, makan nasi merah, sate, nasi himpit, kuah kacang, senang kata makanan raya lahh. Kenyang sudah ini malam dan part paling best, gua menang lucky draw!! Muahahahaha, setelah sekian lama babe tak pernah dapat. Aku terharu :')


Hadiah lucky draw gua..


Yang pasti pagi ni aku dah kena masuk kelas balik :]

6 comments:

  1. wahh sakan dia :)
    well , penat penat .
    but mesti fun gilaa kan ?

    ReplyDelete
  2. tgk pics kat atas nie teringat zaman2 skolah dulu....
    tahniah coz dpt adiah...

    ReplyDelete