14 August 2015

Tawaran sambung degree

Assalamualaikum, holla! :)

Hari selasa hari tu keluar keputusan permohonan UPU untuk student yang nak sambung ijazah dan hari rabunya pula, keluar keputusan permohonan untuk *penerapan degree uitm.

*penerapan degree uitm - pelajar dari diploma uitm yg nak sambung degree di uitm juga

Alhamdulillah, aku dapat tawaran sambung belajar dekat uitm kampus puncak alam dalam course pilihan pertama aku, sarjana muda perakaunan (kepujian). Disebabkan aku penerapan dari diploma uitm, insyaallah degree aku akan jadi 2 & half years sahaja (lepas dah tolak credit exemption and kalau takda repeat paper).


Dari masa aku sekolah menengah dekat mrsm kepala batas, aku selalu terfikir kenapa la aku tak dapat mrsm jauh-jauh, boleh la aku feeling naik bas masa balik rumah. Ni maktab aku dekat sangat dengan rumah, siap boleh nak outing tiap minggu lagi. Takde feel anak perantauan langsung. Bila sambung diploma, dapat la jauh sikit dekat uitm seri iskandar area perak tengah. Lepas tu kena pindah kampus lain, uitm tapah perak selatan, dah jadi makin jauh. Sekarang dapat sambung degree makin lagi jauh pula dekat uitm puncak alam selangor.

Ambik hang, nak sangat belajaq jauh-jauh kan, Tuhan dah bagi dah!
(nanti kahwin taktau makin jauh ke tak dari rumah)

Nervous pula nak ambik degree ni sebab khabarnye memang ramai budak pandai yang amat pandai batch aku dapat sana, macam mana nak compete academically tskk tskkk. Alah bisa tegal biasa. Aku akan cuba yang terbaik untuk degree ni. Fighting!!

Selamat tinggal Hani :(

7 comments:

  1. Replies
    1. Ciss bebe,sudah la!! Keciwa aku dengan hang hmmph

      Delete
  2. Replies
    1. Kalau lepasan diploma uitm,kena tunggu dah konvo dulu baru boleh masuk next intake unuk yang upu :)

      Delete
  3. senior ada mohon upu jugak tak ye? :)

    ReplyDelete
  4. nak buat penerapan ni jugak :) akak mohon upu jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada mohon juga upu tapi baru tahu yang kena grad dulu baru boleh masuk intake yg upu.

      Delete