12 January 2013

Theater : A walk to remember ♥

Assalamualaikum dan selamat tengah hari semua. Semalam hari Jumaat kan, kan kan? Memandangkan semalam hari Jumaat, kelas ada satu jea dan malam tu pulak ada Maharaja Lawak Mega dekat Ipoh tiada kena mengena aku dengan member-memberku tercinta telah ke bandaraya Ipoh untuk menemani Natasya Haipah membuat gigi besi beliau haha. Kitorang pun gerak ke pondok pintu belakang UiTM nak tunggu orang kereta sewa datang jemput, tapi orang kereta sewa tu tak datang-datang jugak even dah lebih sejam tunggu. Bila call pun dye tak angkat langsung, line busy la amenda. Aku nak nasihat kat sini, kalau kita nak buat business tu, kena la komited. Jangan nak susah dan perbodohkan pelanggan kita, kang tak berkat pulak duit yang kitaa dapat tu. Nasib baik berjaya jugak ke Ipoh dengan kereta sewa Alza.

Yang depan tu la Tasya Haipah

Well, gigi besi tu stand for braces dalam bahasa betulnya kalau adik-adik tak tahu. Dah sampai klinik gigi tu, tiba-tiba staff dekat situ cakap kena datang buat appointment hari lain pulak. Ceyhh, sabar jea la, apa dye ingat kos sewa kereta murah ke encik staff huy -.- Dah kecewa tak dapat tengok Haipah kena check gigi, perjalan diteruskan pula ke Mydin Meru. Oke ni satu fakta ! Kalau dengar Mydin, kita selalu bayangkan Mydin yang macam hypermarket dekat rumah kita tu kan. Tettt, salah gilaa sebab sekarang ni Mydin dah maju bak hanggg ! Dah ada Big Apple dalam dye, Marrybrown, bowling centre etc. Kalau dulu cikai-cikai jea Mydin ni kan, sekarang tak lagi. Kita boleh nampak dekat sini effort usahawan Tuan Mydin Mohamed yang berusaha nak jadikan empayar bisnes dye berjaya dekat Malaysia ni. Jadi kita sebagai pelajar pun, kena la banyakkan lagi effort kita untuk lebih berjaya di masa hadapan sebab dah ramai yang berjaya buktikan yang dyorang mampu berjaya dengan berusaha lebih, kan? :)


Dekat Mydin tu, shopping-shopping la sikit. Lagipun orang tak ramai sebab hari kerja kan. Kepada korang, kalau nak keluar pergi mana-mana and nak avoid sesak, keluar la masa waktu kerja, confirm best jea korang jalan pusing satu mall tu. Main bowling kejap dan aku kalah terukkkkk :( Arghhh, ni semua sebab dah lama tak asah skill main bowling ni. Cuba kalau tiap-tiap hujung  minggu aku pergi practice bowling, confirm selalu strike, tak pun spare hahaha. Kesimpulan dye dekat sini, kalau kita ada skill dalam something, kita kena selalu polish skill tu baru la dye tak hilang selari dengan masa. Kan lagi parah tuu?

Tempat ketiga, jyeahhh -tetap top 3 ! :D

Teruk gila aku main bowling. Macam mana nak lawan game bowling dengan sayang nanti, kalau asal baling jea confirm masuk longkang, malunya ! Aku rancang macam-macam game nak lawan dengan dye, lawan game bola lagi. Macam mana ni, taknak kalah. Nanti kena belanja sapa yang menang tu, tidak-tidak ! Nak kena practice lagi ni, heishh heishh. Itu jea la apa yang berlaku sepanjang Jumaat semalam, sayonara :)
Rakan dating - Ummu Atiah *sayang jangan jeles :P

4 comments:

  1. salam,..awk di tag =)

    http://noraishahzaharom.blogspot.com/2013/01/ga-2013.html

    ReplyDelete