26 March 2013

Perfect combination

Thanks to Mirza sebab bagi inspired dekat aku untuk tulis enry ni.

Akhirnya Owl City buat kolabrasi dengan Yuna. Ohh mai, dua-dua artis ni aku sangat minat dengan hasil kerja music dyorang. Suara, nada lagu, lirik semuanya perfecto ! Lagu yang dyorang baru release dekat radio baru-baru ni ialah lagu tema untuk cerita kartun The Croods. Tajuk lagu tuu - Shine Your Way.

Jemput dengar sini,


Owl City ni merupakan sebuah band yang genre music kategori electronic music and indietronica. Kalau tak tau music electronic macam mana, cer dengar lagu LMFAO. Haaa, tu lagu jenis electronic music. Lain dengan Owl City, electronic music dyorang lain sikit, tak rancak sangat, tak slow sangat, cukup-culup perfect untuk halwa telinga kita :)

Lirik lagu Owl City hampir semuanya sangat sweet dan melodi dia sangat melancholic even dye electronic music. Ni aku suggest satu lagu untuk korang dengar, lagu yang sangat sweet liriknye, boleh la kasi dekat ehemm ehemm hihihi - If My Heart Was A House.


Kembali kepada Yuna, one of the most greatest female singer nowadays. Yuna memang super dalam bidang compose lagu dan melodi. Almost semua lagu dye aku dengar, tapi ada satu lagu ni yang melody dia sangat-sangat meruntun hati. Dengar waktu tido, mesti terlelap. Jemput dengar lagu ni - Mermaid.


So, aku sangat excited bila Yuna buat kolabrasi dengan Owl City. Both of you were totally amazing. Really hoping for your next future collabaration :D

8 comments:

  1. yuna dh makin populer lorghh, huhu.. sangat membanggakan, n lahu yg sgt sdap :')

    ReplyDelete
  2. i'm proud with Yuna! Lagu-lagu dia semua best. Dia dah level artis antarabangsa. Love her voice.

    ReplyDelete
  3. JOM JOIN :D
    http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-linas-journey.html

    ReplyDelete
  4. Kannn. Saya pun suka lagu Shine Your Way tu :)

    ReplyDelete