1 January 2014

2014 -- 20 tahun doww

Assalamualaikum readers :)

Firstly selamat tahun baru lah uolls. Tarikh smart 1 Januari 2014 haruslah ada entri lepas berapa hari (rasanya dah berminggu) takde entri baru hikhok. Seperti tahun-tahun lepas, tahun baru aku cuma sambut dekat rumah, tengok bunga api pun idok, tak kira la dekat TV ke or live streaming. Macam takde koje sangat nak live streaming tengok bunga api Malaysia ni through internet haha. Lagipun aku tak kisah sangat pun celebration bagai untuk new year ni semua.

Yang penting, family dan si dia sihat-sihat belaka selalu. Dah cukup :)


Tahun lepas tak silap aku 31/12/2013 (bajet macam lama sangat), aku scroll lah TL twitter dekat baby baru aku ni. Batch yang lahir tahun 1994 dok buat kalot,

'I am to small to be 20'

'Get ready batch 94, you gonna lose your teen'

And opcozz I'm one of them haha. Aku pun sama naik retweet diorang punya tweet tu. Semangat ni nak masuk pangkal umur ada no 2 dekat depan. Entah la, bila umur dah start ada pangkat 2, semua benda rasa macam lain, macam kena fokus gila-gila. Sebab bila umur dah ada pangkal 2 dekat depan,

1) dah boleh kahwin ni
2) nanti kalau tak dapat keja bila grad acano?
3) kena matang dalam semua benda
4) have to act like an adult

Seriuosly aku rasa bila umur dah start masuk fasa 20an, kau akan rasa I must do something with my life. Maksud aku, cuba untuk jadi yang terbaik lagi. Ye lah kan, Allah dah bagi peluang kita hidup sampai umur 20 tahun. So tu lah, aku kena buat something yang much better dalam hidup sebab lepas ni aku dah nak masuk 21, 22, 23.. Masa ke depan bukan ke belakang..

Kena start fikir dan bertindak matang seperti orang dewasa.


Jadi kepada readers yang batch 1994 sama macam aku, senyum sokmo uolls. Kita kena start berfikiran matang in +ve way. Kalau sebelum ni suka mencarut, stop semua tu. Come on laa, you guys dah 20 tahun kot, takkan nak perangai buruk macam budak-budak lagi.

Aicehh, entri pun nak ala-ala macam entri matang gadis pra-20tahun hihi. Selamat tahun baru readers, semoga tahun ini lebih baik, in sha Allah!!

6 comments:

  1. Selamat tahun baru jugak akak !! Samlah , kita sambut kat rumah aje .. Ekekeke akak kena jadi lebih matured lah pasni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, tu lahh, kena matured dah lepas ni :)

      Delete
  2. selamat tahun baru,kan..rasa macam dah besar sangat nak masuk 20 tahun..huhuu

    ReplyDelete