12 February 2013

So sweet mak dengan ayah

Aku tengah tidoq syiok-syiok dalam kereta baru lepas hantar adik balik asrama dekat MRSM Taiping, tiba-tiba aku terdengar mak aku tengah karok dengan ayah aku dalam kereta lagu 'Bangau ohh bangau'. Classic gila pemilihan lagu :P

Bangau oh bangau,
Kenapa engakau kurus, 
Macam mana aku tak kurus,
Ikan tak mahu timbul.

Ikan oh ikan,
Kenapa engkau tak timbul,
Macam amana aku nak timbul,
Rumput panjang sangat.

Rumput oh rumput,
Kenapa engkau panjang,
Macam mana aku tak panjang,
Kerbau tak makan aku.

Kerbau oh kerbau,
Kenapa engakau nak makan rumput,
Macam mana aku tak makan,
Perut aku sakit.

Perut oh perut,
Kenapa engkau sakit,
Macam mana aku tak sakit,
Makan nasi mentah.

Nasi oh nasi,
Kenapa engkau mentah,
Macam mana aku tak mentah,
Kayu api basah.

Kayu oh kayu,
Kenapa engaku basah,
Macam mana aku tak basah,
Hujan timpa kau.

Hujan oh hujan,
Kenapa timpa kayu,
Macam mana aku tak timpa,
Katak panggil aku.

Katak oh katak,
Kenapa panggil hujan,
Macam mana aku tak panggil,
Ular nak makan aku.

Ular oh ular,
Kenapa engkau nak makan katak,
Macam mana aku tak makan,
Memang makanan aku.

Mak siap nyanyi lagi full version, ayah pun selit-selit suara dia jugak menyanyi. Aku yang dekat belakang ni tersengih sorang-sorang je hehe. Amboi, sweetnya mak ayah aku ni :3 Habis nyanyi lagu tu, ayah tanya mak,

*loghat utara*
Kenapa katak nak panggil hujan, bukan ada kena mengena dengan ulaq pun?

Mak pun jawab,
Entah la, mana nak tau. Orang dulu-dulu yang cipta.

Hauii, lawak la mak dengan ayah aku ni. Lepas tu aku terbayang bila aku on the future nanti, dah ada laki aka suami and dah ada anak-anak, mesti kitorang borak macam ni dalam kereta on the highway;

Si isteri bertanya;
Abang, ingat lagi tak lagu Baby yang Justin Bieber nyanyi tu? Suka la korus lagu tu, jom nyanyi.

Si suami membalas;
Mesti la abang ingat, nyanyi sama-sama eyhh.

*nyanyi bersama-sama*
Baby, baby, baby owwww...

Lepas tu, aku dengan suami aku nyanyi-nyanyi lagu Baby dalam kereta sambil didengari oleh anak-anak dekat seat belakang lol. Tak boleh bayangkan sebab zaman tu mesti dah maybe around 2020++. Entah jenis muzik ape dah zaman tu. 

I wish I can be romantic macam mak dengan ayah jugak dengan sayang aku suatu hari nanti. Boleh kan sayangg?

11 comments:

  1. Ya'Allah teringin nak macam ni hahah sweet !

    ReplyDelete
  2. alolo...sweetnya....
    yg awk tu tetiba nak baby baby plak ye..hikhik

    ReplyDelete
  3. comelnya mak ayah awak. hehe. sporting habis ! kalau duk dalam kereta berjam jam pun takpe lah kalau gitu. hehe

    ReplyDelete
  4. so sweet.. bahgie walaupn dh lme kwen..

    ReplyDelete
  5. woahh..haha..sakan ye..msti diorang x prasan shakira ada kt blakang..

    ReplyDelete
  6. nak macam tu jugakkk ! nak nyanyi lagu 3 bears mcm dlm full house *klu awak tengok* hihi .


    gomsemariga han jippe isso . appa gum omma gum aegi gum ... ~ hihihihi

    ReplyDelete